Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is doorgaans toe te schrijven aan het ontbreken van een waterkerende laag. Daardoor ontstaat er een rechtstreeks contact tussen de (vochthoudende) ondergrond en de muur, met vochtproblemen tot gevolg. Hoeft het gezegd dat je vochtproblemen best zo snel mogelijk aanpakt!

We kunnen rustig stellen dat België een bijzonder vochtig land is. We leven nu eenmaal in een zeeklimaat, waardoor er – zeker in vergelijking met centralere Europese landen – veel water in de bodem zit. Onder uw woning is dit niet veel anders. Of u nu een kelder heeft of alleen een kruipruimte: ook daar is het erg vochtig. Dit vocht kan schadelijk zijn voor de fundering en muren van uw woning. Wanneer het vocht eenmaal is doorgedrongen tot diep in de muren, kan er blijvende schade ontstaan. Ook krijgen schimmels plaats om te groeien, waardoor u het risico loopt op schade aan uw woning én uw gezondheid.

Wij werken samen met Technichem, Europese leider op het gebied van de vervaardiging van producten voor het behandelen van vocht en het beschermen van gebouwen.