Dakisolatie door Decoratie Denon

Van alle energiebesparende maatregelen is het isoleren van een dak 1 van de meest rendabele ingrepen. Warmte stijgt er kan daardoor maar liefst 20% tot 30% van de warmte verloren gaan wanneer er geen dakisolatie is.

Het isoleren van je dak biedt ook heel wat voordelen! Zo bespaar je niet alleen op de energiefactuur, maar ga je ook zorgen voor een betere leefomgeving. Er zullen minder temperatuurschommelingen aanwezig zijn in de woning en tijdens de warme zomermaanden zal het ook veel frisser aanvoelen in huis. Een goede dakisolatie is dan ook essentieel als je je verwarmingskosten en CO2-uitstoot wil verminderen.

Naast de thermische eigenschappen, heeft dakisolatie ook een grote akoestische meerwaarde. Vliegtuigen, buren en verkeer van omliggende straten kan je zo drastisch verminderen. En het mooiste van al is dat deze investering ook geld opbrengt! Een gemiddeld gezin verdient de kosten van dakisolatie terug op minder dan 6 jaar.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte, budget en aanwezigheid van een onderdak helpt Decoratie Denon met de nodige kennis voor het isoleren van je dak.

Ecologische dakisolatie

Ecologische isolatie wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. En dat is goed nieuws voor zowel ons portemonnee als voor het milieu. Voor het produceren van deze isolatiematerialen wordt weinig energie gebruikt en na hun levensduur zijn ecologische isolatiematerialen volledig recycleerbaar of composteerbaar.

Ecologische isolatie van een plat dak, een hellend dak of van een niet-inrichtbare zoldervloer is, toch als het dak nog niet geïsoleerd is, de beste manier om energie te besparen. Er zijn premies in Brussel voor het gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal (10 €/m²).

Kijk zeker op www.premiezoeker.be en www.energiesparen.be.

  • De thermische weerstandscoëfficiënt (R) van het isolatiemateriaal moet over de hele geïsoleerde oppervlakte minimaal 4 m² K/W bedragen.
  • Aan de (warme) binnenzijde van de isolatielaag moet een condensbescherming of dampscherm worden geplaatst. Deze keuze hangt af van de aard van uw isolatiemateriaal.

Belangrijk: Toenemende zorg is nodig over veiligheid van minerale wolproducten na onderzoek. Binnen het Europese parlement worden hierover vragen gesteld. Meer informatie kan je verkrijgen door dit filmpje te bekijken.

Meer informatie over dakisolatie?

 

Belastingvermindering voor dakisolatie

Onder bepaalde voorwaarden kunt u van een belastingvermindering genieten voor uitgaven (materiaal plus plaatsing) die u doet voor dakisolatie. De belastingvermindering bedraagt 30% van het factuurbedrag. Er geldt wel een maximumbedrag.

Deze belastingvermindering wordt vanaf 2017 afgeschaft. Er is wel een overgangsmaatregel: u kunt nog een belastingvermindering krijgen voor werken waarvan u

  1. een aannemingsovereenkomst hebt gesloten ten laatste op 31 december 2016
    • een gehandtekende bestelbon of een schriftelijke bevestiging van een offerte kan als bewijs dienen 
  2. én een voorschot hebt gestort ten laatste op 31 december 2016
    • het bedrag van het voorschot is overeen te komen met de aannemer. Er is geen minimumbedrag 
  3. én de facturen hebt betaald ten laatste op 31 december 2017.

Deze overgangsmaatregel moet nog definitief worden goedgekeurd door de Vlaamse regering en het Vlaams Parlement. Dit zal waarschijnlijk eind december 2016 gebeuren.